Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Walldia Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
BK Walldia
Fotboll
Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 BK Walldia 21 16 2 3 50
2 Torup/Rydö FF 21 15 3 3 48
3 IS Örnia 21 14 0 7 42
4 Haverdals IF 21 12 2 7 38
5 Gullbrandstorps AIS 21 10 2 9 32
6 Getinge IF 21 7 2 12 23
7 Hasslövs IS 21 2 1 18 7
8 Slättåkra IF 21 1 2 18 5

Match

Haverdals IF

0 - 4
Wegeli IP
25 augusti 2007
13:00

BK Walldia

Referat

Referat: Haverdals IF - BK Walldia

Haverdal - Walldia Div 7 södra 16:e omgången av 21.

Haverdal har tidigare visat sig vara ett ganska bra lag, fysiskt starka som jobbar hårt för varandra.
Vi mötte Haverdal i en träningsmatch i mars som slutade oavgjort 2-2, därefter var vi på besök på Wegeli IP i vårt första möte i serien, då åkte vi på en av de två förlusterna vi har i årets serie, en förlust som skrevs till 3-1 efter att Haverdal fått ledningen med snabba mål i första halvlek och därefter var svåra att få på knä trots att Walldia dominerade andra halvlek stort.
Vi tog en gruvlig revansch på Wallevi där vi krossade HIF med 8-1.
Nu var det alltså dags för sista mötet lagen emellan i årets serie, det var viktigt att hålla hemmalaget stången i början, för får dom ledningen är dom svåra att besegra .
Matchen stod och vägde den första halvtimmen med chanser åt båda håll, mest nära var hemmalaget då man i 25:e min kommer fram i ett anfall på högerkanten som slutar med ett inlägg som Jonte i Walldiakassen ska boxa bort men inte får en ren träff utan bollen far ut i straffområdet så att en hemmaforward kan skjuta mot mål med Jonte ur spel, men skottet blir inte bättre än att det kan styras bort.
Walldia svarar med ett anfall några minuter senare på vänsterkanten det är Manne Walldèn som lurar sin back och rycker förbi honom med följd att han blir fälld, domaren för dagen Ola Ström pekar helt riktigt på straffpunkten. Fram stegar den store härföraren Mange Johnsson och sätter straffen stenhårt till höger om målvakten, döm om vår förvåning när domaren blåser om straffen för att tre man stått innanför straffområdeslinjen då straffen slogs, är det inte domarens sak att se till att alla spelare står rätt innan han ger klartecken att straffen kan slås? Men såna petitesser biter inte på en järnman som Johnsson, han anfäktas definitivt inte av några svaga nerver utan sätter staffen lika hårt och på samma ställe som första tillfället 0-1 och en mycket viktig ledning för Walldia. Walldia dominerar nu händelserna på plan och strax innan halvtidsvila kommer också 0-2 och det genom dagens snyggaste anfall där Andreas Persson får bollen på högerkanten – avancerar och slår en bra boll till Palmen som driver ner till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Eken som bara har att raka bollen i mål.
Walldia har nu kopplat greppet och hemmalaget skapar inte mycket framåt, det gör däremot gästerna franför allt via högerkanten där Andreas Malmström och Andreas Persson har ett bra samarbete och ligger bakom mycket av det offensiva. I 56:e min borde Walldia ökat på sin ledning när Andreas ”Lill-Pelle” Persson slår ett bra inlägg till Packi som snyggt nickar i mål men blir felaktigt avblåst för offside.
Packi hade inte den sedvanliga ackuratessen i sina avslut utan missade hårresande i fria lägen vid ett par tillfälle och det var inte ens med högerfoten!!!
Hemmagrabbarna gjorde som tidigare sagts en bra arbetsinsats men var inte så bra framåt och nu började också orken tryta vilket gav gästerna lite friare tyglar. 0-3 kom också, ett lite konstigt uppspel- en lång utspark av Jonte som gick mot Packi men Packi lät bollen studsa så den gick vidare till Eken som lätt satte sitt andra mål för dagen. Debut för året gjorde Mackan Nilsson som kom in ca en kvart från slutet han har nu rehabiliterat sitt skadade knä och kan behövas framöver centralt på mitten då vi saknar Palmen i några av slutmatcherna.
Mackan visade att takterna satt i och gick på sedvanligt maner in hårt i närkamperna. Mackan fick chansen att även bli målskytt när Walldia fick sin andra straff för dagen efter att Johan Green blev omkullvräkt i straffområdet. Mackan blev framkallad av tränare Zoltan att slå straffen, Mackan tar sats och slår bollen hårt och högt till höger dock lite för högt, bollen tar i ribban och studsar ner på mållinjen och rensas bort av försvaret.
Det sista som händer i matchen är att Walldia fastställer slutresultatet till 0-4 efter att Martin Wennström slår på ett långskott från vänsterkanten som inte borde ha berett målvakten några besvär men han tappar bollen ur famnen och måltjuven Eken håller sig framme och slår in returen.
Walldia visar upp ett riktigt bra spel framåt, framför allt i andra halvlek, bakåt är det stabilt med en general i mitten i form av Johnsson det han missar plockar Rasmussen med sin snabbhet upp, framåt var det för dagen framför allt högerkanten med de 2 Andreasarna Persson och Malmström som visade ett bra samarbete både offensivt och defensivt. Har man dessutom en måltjuv som Eken klarar man sig alltid.


// Pelle

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jonas Nilsson 1 0 1 3 0 5
Manfred Walldèn 1 0 1 0 0 2
Andreas Persson 1 0 0 0 0 1
Patrik Rasmussen 1 0 0 0 0 1
Robert Andersson 1 0 0 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 21 apr 2007, 13:00 Haverdals IF - BK Walldia 3 - 1
fre 8 jun 2007, 19:00 BK Walldia - Haverdals IF 8 - 1